За одну зміну на молокозаводі виготовив 300 кг вершкового масла і маргарину Ці продукти розклали порівну в коробки: масло в 12 коробок, а маргарину в 8

За одну зміну на молокозаводі виготовив 300 кг вершкового масла і маргарину Ці продукти розклали порівну в коробки: масло в 12 коробок, а маргарину в 8

  • 12 + 8 = 20 коробок - всього і масла та маргарину
    300/20 = 15 кг - в одній коробці
    12 * 15 = 180 кг - масло
    8 * 15 = 120 кг - маргарин
    Відповідь: 180 і 120
  • 1) скільки коробок з маслом і маргаріном12 + 8 = 20
    2) скільки кг в 1 коробці? 300: 20 = 15 кг
    3) скільки виготовили масла? 15 * 12 = 180кг
    4) скільки виготовили маргарину? 15 * 8 = 120 кг
    перевірка 180 + 120 = 300 кг всього